Andraw Vision Group

Soul of nature

Natura e plina de povesti. Eu sunt si un copil asa ca uneori ma recreez incercand sa surprind aceste povesti pentru mine, pentru voi. In aceasta colectie amestec pozele de natura pura cu cele in care omul si natura au aratat ca stiu sa traiasca in armonie.

Pentru a vedea mai multe poze facute de mine, va rog sa intrati pe www.500px.com/andraw40. Pentru share pe diverse retele de socializare puteti folosi butoanele urmatoare:

Despre mine

Andrei Grososiu

Pasiunea mea a inceput in 1983 din dorinta inconstienta a copilului de a fi asemeni eroului lui. Pentru mine eroul era tata cu aparatul lui foto Kiev, cu tavitele pline de solutii cu mirosuri intepatoare, cu planseta, cu riglele, cu aparatul lui gri-albastru de marit, cu farmecele pe care le facea. Noaptea de sambata spre duminica stateam alaturi de el pana spre dimineata uitandu-ma cum prepara solutii, decupeaza, mareste, cum proiecteaza crampeiele realitatilor trecute pe bucatile albe de hartie. Stateam incordat sa prind momentul in care sub mangaierea degetelor lui apareau timid franturi din ziua de ieri, zambetele oamenilor, chipul meu, al mamei, al surorii mele, mamaia, tataia, emotii, povesti, creste de munte, paduri, cladiri. Adormeam fascinat pe scaunel, la marginea cazii din baie, privind caleidoscopul alb-negru al clipelor de viata ce se balaceau in apa sub lumina rosie crepusculara. Era un mag ce facea sa se intample iar lucrurile trecute... A doua zi uscam fotografiile pe caloriferul electric special, cate opt, patru pe o parte si patru pe cealalta parte a caloriferului, fix cate trei minute. Trei minute in care cu o foarfeca mare, plana, crenelam marginile fotografiilor uscate deja. Abia de ziua mea in 1985 am primit primul aparat foto, un Smena Simbol, care de atunci m-a insotit vreme indelungata in tabere, excursii, vacante, la ceaiuri. De-a lungul anilor am mai folosit si aparatele tatei, Kiev-ul, un Zenit-E, un Lubitel al bunicilor, apoi m-am jucat de-a "colorata, maine-i gata" cu un Polaroid si niste Kodak-uri pana in 2003 cand am intrat triumfator in era digitalului. Aceasta e povestea dragostei mele pentru fotografie. Trecutul nu te face sa fii cel de azi, pentru ca singur hotarasti cine esti acum, moment de moment, dar are un cuvant important de spus in alegerea ta. Eu am ales sa raman pasionat de fotografie, de imagine. Profesia mea nu este fotografia, (sunt militar si inginer), dar fotografia este pentru mine un mod de a ma cunoaste, un mod de a imi fixa repere, o cale de a curba timpul pentru a-l potrivi mie, o pasiune, un prieten, un mod de viata, un dans!

We're Are Social